Niet verschenen / No Show beleid – Huisartsenpraktijk Bedum – Bedum
Header afbeelding

Niet verschenen / No Show beleid

Wegblijftarief, No Show- beleid.

Niet verschijnen bij de Huisarts, Assistente, Praktijkondersteuner GGZ of somatiek, zonder af te bellen.

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt zonder af te bellen. Dit aantal is de laatste jaren sterk toegenomen.
Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts wil maken neemt ook steeds toe.
Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand niet op de afspraak verschijnt, er gaat dan onnodig veel spreekuurtijd verloren. Bij de POH of doktersassistente, betreft dit soms afspraken van 20-60 minuten.
Op tijd uw afspraak afzeggen betekent dat er iemand anders in die tijd geholpen kan worden.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan.
Meldt dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. De afspraak wordt dan uit onze agenda verwijderd. Er wordt dan natuurlijk ook geen No-Show tarief berekend.
In de weekenden kunt u, uw afspraak afzeggen door een berichtje te sturen naar ons email adres info@huisartsenpraktijkbedum.nl

Hoeveel bedraagt het No-Show tarief?
Conform de richtlijn van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zijn wij genoodzaakt het wegblijftarief, No-Show bij u in rekening te gaan brengen. Dit betreft een schadevergoeding.
De tarieven van het No-Show tarief zijn:
15 euro voor een enkel consult van 10 minuten
30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistenten en praktijkondersteuners onder. U krijgt een rekening van de huisarts thuisgestuurd, die u binnen 30 dagen dient te betalen.

Let op, deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed!