Corona virus en vaccinatie – Huisartsenpraktijk De Vrije Gang – Bedum
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Vrije Gang
De Vrije Gang 2A 9781 NS
Bedum

Corona virus en vaccinatie

Publieksinformatie Coronavirus – RIVM

Bel 0800-1351 voor al uw vragen over Corona en uw Corona vaccinatie

RIVM – ik wil me laten vaccineren, afspraak inplannen

Thuisarts – Ik wil meer weten over vaccinatie tegen corona

Vaccinatiebewijs coronavaccinatie – CoronaCheck-app

Als u geen DigiD hebt of niet digitaal vaardig is, dan kan u bellen met de centrale helpdesk 0800-1421 van de overheid, die dan een bewijs kan printen en opsturen. Heeft u geen smartphone of wilt u zelf een papieren vaccinatie-bewijs maken, klik hier.

Coronabewijs – praktische problemen en oplossingen

De meeste mensen kunnen via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl een coronabewijs regelen. Dat kan een coronabewijs om te reizen binnen de Europese Unie zijn of een coronabewijs voor toegang tot evenementen. Maar er zullen ook mensen zijn voor wie het minder makkelijk gaat. Bijvoorbeeld omdat ze geen smartphone hebben. Of omdat de gegevens niet beschikbaar zijn. De meeste antwoorden en oplossingen op uw vragen vindt u hier

Boosterprik

  • Geen boosterprik via huisartsenpraktijk

U kunt op dit moment helaas geen boosterprik tegen COVID krijgen via of in de huisartsenpraktijk. Hiervoor verwijzen we u naar de GGD. We verzoeken u ons dan ook om hierover NIET met de huisartsenpraktijk te bellen. Klik HIER om via de GGD een afspraak te maken.

Vanaf 15 december 2021 kunnen de mensen van 60 jaar en ouder die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie of coronabesmetting hebben gehad een afspraak maken voor de boostervaccinatie. Dit is vanwege de opmars van de omikronvariant. Zij kunnen online een afspraak maken voor de boosterprik.

Later volgt de uitnodiging voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Dat gaat van oud naar jong. Voor hen geldt ook dat zij de booster 3 maanden na de laatste vaccinatie of coronabesmetting kunnen krijgen. Uiterlijk in de tweede helft van januari krijgt iedereen van 18 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden.

  • Visite aan huis voor boosterprik door GGD

De GGD kan (eerste kwartaal 2022) visites doen aan huis voor de Boosterprik, alleen bij niet-mobiele 60+’ers.

Wanneer bent u niet-mobiel:

    • Als u uw huis niet meer uit kunt, óf:
    • Als u alleen liggend vervoerd kunt worden.

Valt u onder bovengenoemde categorie, dan kunt u dit kenbaar maken bij de huisartsenpraktijk. De huisarts meldt u dan aan bij de GGD.
Let op: u moet ons dan wel een geldig mailadres door kunnen geven, dit is nodig voor de aanmelding.

Heeft u hierna nog vragen? Dan kunt u contact op nemen met de praktijk, bij voorkeur per mail (via Uw Zorg Online) of de algemene mail (devrijegang@ezorg.nl). Dit om de telefoonlijnen zo veel mogelijk vrij te houden voor reguliere zorg.