Corona Vaccinatie – Huisartsenpraktijk De Vrije Gang – Bedum
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Vrije Gang
De Vrije Gang 2A 9781 NS
Bedum

Corona Vaccinatie

 

Corona vaccinatie bewijs – praktische problemen en oplossingen

De meeste mensen kunnen via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl een coronabewijs regelen. Dat kan een coronabewijs om te reizen binnen de Europese Unie zijn of een coronabewijs voor toegang tot evenementen. Maar er zullen ook mensen zijn voor wie het minder makkelijk gaat. Bijvoorbeeld omdat ze geen smartphone hebben. Of omdat de gegevens niet beschikbaar zijn. De meeste antwoorden en oplossingen op uw vragen vindt u hier

Laatste stand van zaken vaccinatiebewijzen –  CoronaCheck

De overheid geeft per 24 juni test- en vaccinatiebewijzen uit, voor binnenlands en Europees gebruik. Binnen de EU zullen deze bewijzen per 1 juli kunnen worden gebruikt om mee te reizen. De meeste mensen kunnen die bewijzen zelf verkrijgen via de CoronaCheck -app en -website. U heert hier een digiD (digitaal identiteitsbewijs) voor nodig, u kunt deze hier aanvragen.

Het uitgeven van deze bewijzen zal voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking kunnen gebeuren via de CoronaCheck -app en -website. Patiënten die door de huisarts zijn gevaccineerd en die hebben aangegeven hun gegevens met het RIVM (het CIMS) te willen delen, kunnen via deze centrale route aan een digitaal bewijs van hun vaccinatie komen. Als u geen DigiD hebt of niet digitaal vaardig is, dan kan u bellen met de centrale helpdesk 0800-1421 van de overheid, die dan een bewijs kan printen en opsturen. Heeft u geen smartphone of wilt u zelf een papieren vaccinatie-bewijs maken, klik hier.

Alleen als u geen toestemming heeft gegeven voor het registreren van uw vaccinatie in het CIMS en door ons als huisarts gevaccineerd bent, kunt u vanaf 1 juli contact met de huisartsenpraktijk opnemen (bij voorkeur per mail) om een vaccinatiebewijs (QR code) te verkrijgen. Alle mensen gevaccineerd door andere organisaties dienen contact op te nemen met betreffende organisatie

Coronavaccinatie via huisarts (prik 2)

COVID Vragenlijst (gezondheidsverklaring) vooraf aan 2e prik

Op vrijdag 2 juli gaan wij in sporthal De Beemden de tweede Astrazeneca vaccinatie geven aan mensen die ook voor hun eerste vaccinatie via ons gevaccineerd zijn.
Wij verzoeken iedereen ook die dag te komen!Dit vaccin is qua logistiek erg lastig (ivm beperkte voorraad, erg korte houdbaarheid en aantal vaccins die uit 1 ampul gehaald moeten worden)  en  we hebben speciaal voor u tijd gereserveerd in de sporthal

Corona vaccinatie | RIVM

 update 05/05/2021

Vragen over Corona en uw Corona vaccinatie?

RIVM – ik wil me laten vaccineren, afspraak inplannen

Thuisarts – Ik wil meer weten over vaccinatie tegen corona

Thuisarts – Ik krijg een Corona vaccinatie

RIVM – vragen en antwoorden over Corona

RIVM – Astrazeneca vaccinatie

RIVM – wanneer ben ik aan de beurt en door wie wordt ik gevaccineerd?

Of neem contact op met het hiervoor speciale nummer van het RIVM: tel 0800-1351

Heeft u daarna nog vragen? Dan kunt u contact op nemen met de praktijk, bij voorkeur per mail (via Uw Zorg Online) of de algemene mail (devrijegang@ezorg.nl). Dit om de telefoonlijnen zo veel mogelijk vrij te houden voor reguliere zorg.

Vaccinatie door GGD – risicogroepen (2)

Op 21/4 is besloten dat de grieppopulatie van 18 tot 60 jaar gevaccineerd gaat worden door de GGD.  U ontvangt per post een uitnodiging tussen 4 mei en 21 mei.

De risicogroepen:

De Gezondheidsraad adviseert deze mensen de griepprik te halen. Het gaat om mensen met:

 • een leeftijd van 60 jaar en ouder;
 • longziekten en aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma, chronische bronchitis of longemfyseem; Dit alleen indien gebruik gemaakt wordt van een onderhoudsbehandeling met inhalatiecorticosteroiden.
 • hartziekten, zoals mensen die een hartaanval gehad hebben, mensen die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan;
 • diabetes (suikerziekte); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook de mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een diabetesdieet volgen;
 • een nieraandoening; vooral als de nieren door een ziekte niet goed werken (dus niet bij nierstenen);
 • weinig weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling; bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen die met hivhumaan immunodeficientievirus zijn geïnfecteerd, mensen waarbij de milt is verwijderd (asplenie), mensen met een auto-immuunziekte met verminderde weerstand, mensen met leukemie (bloedkanker) en mensen die chemotherapie of bestraling ondergaan;
 • een leeftijd vanaf 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten gebruiken (bijvoorbeeld bij chronische darmaandoeningen);
 • een verstandelijke handicap die in een instelling wonen;
 • een verminderde weerstand tegen infecties, bijvoorbeeld door levercirrose;
 • een woning in een verpleeghuis, die niet vallen onder bovengenoemde categorieën.

Vaccinatie door GGD – risicogroepen (1) 

De volgende mensen komen in aanmerking voor vaccinatie bij de GGD en kunnen nu  (15/04/2021) bellen met de GGD om een afspraak in te plannen:

 • Mobiele Thuiswonende mensen met het syndroom van Down (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.
 • Mobiele Thuiswonende mensen met morbide obesitas (BMI >40) (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf donderdag 15 april 12.00 uur een afspraak maken bij het GGD callcenter.

Vaccinatie door huisartsenpraktijk de Vrije Gang

 • Wanneer –  vrijdag 16 april gaan we vaccineren in Sporthal De Beemden. Dit gebeurt overdag
 • Doelgroep – Patiënten geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960
 • Locatie – Sporthal de Beemden  (overdag)
 • Vaccin – Astra Zeneca (informatie RIVM over vaccin) voor vragen over het vaccin of het vaccinatiebeleid verzoeken we u eerst met het speciale informatienummer van het RIVM te raadplegen: 0800-1351. Mochten er dan nog vragen zijn, kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk.
 • Heeft u al een vaccinatie ontvangen, maar ook een uitnodiging van ons ontvangen? Het kan zijn dat u al gevaccineerd bent vanwege uw werk of omdat u door u behandelend specialist in het ziekenhuis bent gevaccineerd. Excuses voor het ongemak. Wilt u zo vriendelijk zijn om via Uw Zorg Online (digitale patientenomgeving) of via het algemene email-adres van de praktijk dit ons te laten weten, dan kunnen we u van de lijst halen. devrijegang@ezorg.nl  
 • Uitnodiging – uitnodigingen voor geselecteerde patienten naar richtlijn van RIVM zijn verstuurd
  • Wat ontvangt u van ons (in een brief van het RIVM) en moet u voor die tijd doen:
   • algemene informatie over de coronavaccinatie
   • informatie over toestemming geven voor het doorsturen naar het RIVM dat u gevaccineerd bent. (mocht later een officieel document nodig zijn) –> tevoren invullen!
   • een plaatje met informatie
   • de persoonlijke uitnodiging zelf voor de 1e vaccinatie. De tweede uitnodiging volgt later, waarschijnlijk is dit op vrijdag 9 juli omdat er 12 weken tussen de vaccinaties moet zitten.
   • een vragenlijst over uw gezondheid en medicatiegebruik. Deze dient u in te vullen en mee te nemen naar zowel de eerste als de tweede vaccinatie –> tevoren invullen!
 • Vaccinatiedag zelf
    • Het innemen van de uitnodiging, controle of het toestemmingsvakje op deze uitnodiging is ingevuld en de controle van de vragenlijst vindt direct bij de ingang van de sporthal plaats. Zorgt u er dus voor dat u alles thuis al ingevuld heeft en dat u alles mee brengt.
    • U krijgt van ons direct mee: een registratiekaart met hierop het nummer van uw vaccinatie. Hierop dient u thuis zelf nog uw naam en geboortedatum toe te voegen. Ook moet u deze weer meenemen naar de tweede prikafspraak.
    • Na de prik moet u nog 15 minuten in de hal blijven wachten.
 • Wilt u geen vaccinatie ontvangen? Wilt u zo vriendelijk zijn om via Uw Zorg Online (digitale patientenomgeving) of via het algemene email-adres van de praktijk dit ons te laten weten, dan kunnen we u van de lijst halen. devrijegang@ezorg.nl 

Vaccinatie door medisch specialist, ziekenhuis

De patienten uit volgende risicogroepen worden opgeroepen door hun behandelend medisch specialist in het ziekenhuis (dit gaat dus niet via GGD of huisarts) 

 • patiënten met hematologische maligniteit gediagnosticeerd in de laatste 5 jaar;
 • patiënten met ernstig nierfalen of dialyse;
 • patiënten na orgaan- of beenmergtransplantatie;
 • patiënten met een primaire immuundeficiëntie;
 • patiënten met neurologische aandoeningen waardoor de ademhaling gecompromitteerd is.