Corona Vaccinatie – Huisartsenpraktijk De Vrije Gang – Bedum
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Vrije Gang
De Vrije Gang 2A 9781 NS
Bedum

Corona Vaccinatie

 

COVID Booster visites aan huis door GGD

De GGD kan (begin 2022) visites doen aan huis voor de Booster prik bij niet-mobiele 60+’ers.

Wanneer bent u niet-mobiel:

  • Als u uw huis niet meer uit kunt, óf:
  • Als u alleen liggend vervoerd kunt worden.

Valt u onder bovengenoemde categorie, dan kunt u dit kenbaar maken bij de huisartsenpraktijk. De huisarts meldt u dan aan bij de GGD.
Let op: u moet ons dan wel een geldig mailadres door kunnen geven, dit is nodig voor de aanmelding.

Corona vaccinatie bewijs – praktische problemen en oplossingen

De meeste mensen kunnen via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl een coronabewijs regelen. Dat kan een coronabewijs om te reizen binnen de Europese Unie zijn of een coronabewijs voor toegang tot evenementen. Maar er zullen ook mensen zijn voor wie het minder makkelijk gaat. Bijvoorbeeld omdat ze geen smartphone hebben. Of omdat de gegevens niet beschikbaar zijn. De meeste antwoorden en oplossingen op uw vragen vindt u hier

Laatste stand van zaken vaccinatiebewijzen –  CoronaCheck

De overheid geeft per 24 juni test- en vaccinatiebewijzen uit, voor binnenlands en Europees gebruik. Binnen de EU zullen deze bewijzen per 1 juli kunnen worden gebruikt om mee te reizen. De meeste mensen kunnen die bewijzen zelf verkrijgen via de CoronaCheck -app en -website. U heert hier een digiD (digitaal identiteitsbewijs) voor nodig, u kunt deze hier aanvragen.

Het uitgeven van deze bewijzen zal voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking kunnen gebeuren via de CoronaCheck -app en -website. Patiënten die door de huisarts zijn gevaccineerd en die hebben aangegeven hun gegevens met het RIVM (het CIMS) te willen delen, kunnen via deze centrale route aan een digitaal bewijs van hun vaccinatie komen. Als u geen DigiD hebt of niet digitaal vaardig is, dan kan u bellen met de centrale helpdesk 0800-1421 van de overheid, die dan een bewijs kan printen en opsturen. Heeft u geen smartphone of wilt u zelf een papieren vaccinatie-bewijs maken, klik hier.

Alleen als u geen toestemming heeft gegeven voor het registreren van uw vaccinatie in het CIMS en door ons als huisarts gevaccineerd bent, kunt u vanaf 1 juli contact met de huisartsenpraktijk opnemen (bij voorkeur per mail) om een vaccinatiebewijs (QR code) te verkrijgen. Alle mensen gevaccineerd door andere organisaties dienen contact op te nemen met betreffende organisatie

Vragen over Corona en uw Corona vaccinatie?

RIVM – ik wil me laten vaccineren, afspraak inplannen

Thuisarts – Ik wil meer weten over vaccinatie tegen corona

Thuisarts – Ik krijg een Corona vaccinatie

RIVM – vragen en antwoorden over Corona

RIVM – Astrazeneca vaccinatie

RIVM – wanneer ben ik aan de beurt en door wie wordt ik gevaccineerd?

Of neem contact op met het hiervoor speciale nummer van het RIVM: tel 0800-1351

Heeft u daarna nog vragen? Dan kunt u contact op nemen met de praktijk, bij voorkeur per mail (via Uw Zorg Online) of de algemene mail (devrijegang@ezorg.nl). Dit om de telefoonlijnen zo veel mogelijk vrij te houden voor reguliere zorg.